House Dance danslessen in Eindhoven


Nederlands

Housedance is ontstaan eindjaren 70’ begin jaren 80’ in de underground clubs in Chicago en New York genaamd Housemusic. Met verschillende soorten bewegingsinvloeden en
dans zoals; tap, latin, capoeira, afrojazz, breakdance en martial arts. Housedance is voornamelijk een dans op gevoel geleid door de muziek, en daarin jezelf vrij te uiten. Er komt veel improvisatie met fysieke creatieve bewegingen voor. Ook wordt het gezien als social dans omdat je toch met meerder danst en niet alleen.

Er is geen onderscheid in de cultuur het belangrijkste is: In harmonie zijn samen met muziek, vrijheid, acceptatie dat is het enige wat telt.

Omdat het voornamelijk een club dans is, zijn mensen er voor de muziek en de gezelligheid. Om toch nog iets extra’s te willen delen, mooie danspasjes, of samen te dansen met een ander op ‘Housemusic’ zijn er 4 belangrijke begrippen waarin ik jullie zou willen begeleiden;

– Freestyle/ Choreo: hierin krijg je de vrijheid om te improviseren en samen te creeeren.
– Ritme en Muziek: geeft je de ruimte om creatief met muziek te zijn
– Sociaal: je leert met elkaar te dansen en niet meer alleen
– Lichaamsbewustheid: helpt je meer bewust te zijn van jezelf waardoor je ook sneller je eigen stijl kan creëren in dans en je meer comfortabel gaat voelen.

Daarnaast leer je de basis bewegingen van Housedance en verschillende technieken, waaronder
skating, stomping, shuffeling, footwork, lofting en Jacking.
“Wat ik jullie graag zou willen meegeven, is het ontdekken van jezelf en de pure vrijheid te vinden
met de muziek.”

“Lets go back to the club”

Vraag nu een gratis proefles aan!

 

Gepaste Uitdaging

Voor wie meer uitdaging zoekt, zijn de danslessen bij FLXN | DANSSCHOOL EINDHOVEN de perfecte oplossing, maar geen zorgen want er zijn genoeg lessen om in te stappen. De docent past zich namelijk aan, aan de wensen van de danser. Dus of je nu al 10 jaar danst of net wil gaan beginnen, onze docenten helpen jou door de les heen.  De lessen zijn wat stoerder en vragen wat energie, maar hebben een feestelijke sfeer.

Vraag nu een gratis proefles aan!

Werken aan een toffe presentatie

Jouw docent stoomt jou helemaal klaar voor de grote FLXN Eindvoorstelling. Alle lessen en stijlen komen langs in deze grote en diverse show. De hele FLXN FMLY in een show bij elkaar. En jij bent daar ook bij!

Naast dat jij met jouw groep een fantastische show geeft op een groot podium voor een nog groter publiek, zie je ook de andere dansers die house dansen, maar je krijgt ook te zien wat de dansers van de andere stijlen hebben voorbereid. Zo kun je veel zien, leren en geïnspireerd raken door alle dansers van onze dansschool.

En natuurlijk nodig je, je ouders, vrienden en klasgenoten uit om dit mee te kunnen maken.

Kleding

In de house dance lessen wil jij je lekker vrij voelen. We raden daarom aan om kleding te dragen die lekker los zit. Een groter T-shirt of hoodie, gecombineerd met een trainingsbroek of legging. Jij kan het zelf kiezen. Vergeet daarbij niet om gemakkelijk zittende schoenen te dragen. Het liefst schoenen met wat grip.

 

Kosten

Naar tarievenoverzicht